Нужлі віза в Єгипет

Віза до Єгипту для людей Росії та країн СНД проставляється в аеропортах Хургади, Шарм-ель-Шейха, Марса-Алам, Луксора, Каїра і Олександрії по прильоту. Оплата за візу до Єгипту терміном дії один місяць робиться в касі аеропорту.

Ціна єгипетської візи становить п'ятнадцять баксів. Малюки, вписані в паспорт батьків, внесок за отримання візового штампа не оплачують.

Краще, якщо туристи, наступні в Єгипет, заздалегідь подбають про розмін великих валют і мають при собі позначену суму. Це прискорить процес реєстрації та видачі візи при посадці в Єгипет.

Одноразову візу, отриману в аеропортах Хургади, туристи можуть продовжити на термін менше 6 місяців. Для цього їм потрібно звернутися до органів паспортного контролю ("Гаузет" арабською) в курортних містечках. Міграційний орган видає візи в Єгипті в Хургаді в районі Дахар, в 10 хвилинах їзди від центральної вулиці Шератон. Так само продовжити єгипетську візу, якщо Ви прибули до Каїра, можна в "Муагамма" - візовому контролі Каїра, який знаходиться на площі Тахрір.

Документи для продовження візи в Єгипті для росіян

З метою продовження візи до Єгипту росіяни надають в контролюючі органи пакет документів:

  • Заповнена англійською мовою анкета з додатком фото 20 * 30.
  • Документ, що підтверджує місце проживання іноземного громадянина на місцевості АРЄ: контракт купівлі-продажу квартири, договір оренди квартири.
  • Обгрунтування передумови проживання в Єгипті. За сімейними обстоятельствам- потрібно надати копію шлюбного договору (Про реєстрацію шлюбу в Єгипті із закордонним громадянином). Тривалий відпочинок або придбання нерухомості на території Єгипту - відповідний договір купівлі-продажу або оренди.
  • Копія закордонного паспорта з діючою єгипетської візою.
  • Звернутися за продовженням візи до Єгипту іноземці мають право протягом 2-ох тижнів з моменту закінчення в'їзного штампа по прильоту. Або покинути протягом цього терміну країну.

Закордонним громадянам, яким виповнилося шістдесят років, продовження візи на перебування в Єгипті не потрібно. Досить позначки в органах паспортного контролю про прибуття і місце проживання.

Для тих, хто в'їжджає на відпочинок до Єгипту на місцевість Південного Синая через аеропорт Шарм-ель-Шейха, і не планує поїздок по Єгипту, є можливість отримання безкоштовної візи "синайського штампа".

Термін дії паспорта для відпочинку в Єгипті

Згідно з останніми поправками до закону про терміні дії паспортів зарубіжних людей від Марти дві тисячі тринадцятеро року, подальших до Єгипту, час до закінчення дії документа повинен становити більше 6 місяців. Раніше в Єгипет можна було в'їжджати із закордонним паспортом, термін дії якого закінчувався через два місяці.

Звернутися за отриманням нового закордонного паспорта у зв'язку із закінченням строку, в разі тривалого проживання в Єгипті, можна в Консульські відділи Посольства Росії та країн СНД.

Представники Консульських відділів також виробляють прийом на виїзних комісіях на курортах Єгипту для вирішення питань, що входять в їх ведення:

  • зміна паспорта зарубіжних людей на місцевості АРЄ,
  • вирішення питань громадянства,
  • рішення сімейних питань за участю російських людей на місцевості АРЄ.

З'ясувати про наступному виїзді консульської комісії можна за вищевказаними телефонами.

Реєстрація проживання в Єгипті

Реєстрація перебування в аеропортах Єгипту

По прильоту в аеропорти на відпочинок або для проживання в Єгипет громадяни Росії та країн колишнього СНД, заповнюють реєстраційну форму на британському мовою. Форма видається на стійках реєстрації безоплатно. Ви зможете самостійно заповнити її поля згідно еталону. Або, якщо важко орієнтуватися в британському написанні, користуватися послугами службовців аеропорту.

Якщо іноземець слід в Єгипет не по туристській путівці, а по квитку, в рядку "Adress in Egypt" вказується вулиця і будинок, де планується проживання. У випадку, якщо туристом придбаний тур до Єгипту - заголовок готелю.

Заповнена реєстраційна форма і квитанція про оплату єгипетської візи подається у вікно реєстраційного контролю на вході. У паспорт проставляється візовий штамп. Потім прибулі можуть пройти в зал отримання багажу.

Громадянам, котрі перебувають на місцевість Південного Синая і не планують екскурсії в Каїр, Луксор і пересування до інших містечка Єгипту, може бути надання "синайського штампа" - безкоштовної візи. Для прибулих по турами до Єгипту організовується трансфер- транспорт до готелю. Ті, хто перебув по квитках, можуть користуватися послугами особистого таксі.

Чи потрібна віза до Єгипту для заїзду в Шарм-ель-Шейх

У випадку, якщо туристи виїжджають на місцевість Південного Синая, і не планують поїздок на екскурсії в Каїр або курортні містечка, вони можуть пройти полегшену функцію реєстрації без оплати ціни єгипетської візи.

Для перебування на місцевості Південного Синая, до якого відноситься берегова лінія від Шарм-ель-Шейха до Таби, у тому числі монастир Санта-Кааріна і гора Мойсея, досить проставити "синайський штамп". Про те, що ви будете знаходиться в межах Південного Синая і у Вас немає необхідності пересуватися по Єгипту, необхідно попередити працівників паспортного контролю в аеропорту прибуття.

Термін дії "синайського штампа" п'ятнадцять днів. "Синайський штамп" також проставляється в обов'язковому порядку тим, хто слідує по туру в Єгипет з боку Ізраїлю.

Виїжджати в Каїр або Луксор з синайським штампом заборонено. Для цього потрібно за раніше оформити візову марку.

Для в'їжджають в Єгипет з Ізраїлю, хто не зупиняється на місцевості Південного Синая, завчасно потрібно оформити візу в Тель-Авіві або Генеральному представництві в Ейлаті. Термін дизайну 2-3 дні. Ціна візи до Єгипту близько 20 баксів.

При заїзді в Єгипет через Табу оплачується прикордонний збір у розмірі 70 5 єгипетських фунтів за умови відсутності візи.