Шенгенская виза Днепропетровск

Шэнгенская віза – гэта дакумент, выдадзены кампетэнтнымі органамі зацікаўленай асобе для наведвання краін шэнгенскай зоны.

Если вас интересует шенгенская виза Днепропетровск, стоит заглянуть на этот сайт ltur.com.ua вы найдете шенгенская виза Днепропетровск отличного качества и по доступной цене.

Шэнгенская зона складаецца з 26 краін, якія дазволілі свабоднае перамяшчэнне сваім грамадзянам ўнутры гэтай зоны, як у адной краіне. З 26 краін, якія заключылі шэнгенскае пагадненне, 22 ўваходзяць у ЕС, іншыя 4 – у ЕАСГ.

Шэнгенская зона ўключае асноўныя еўрапейскія краіны, акрамя Вялікабрытаніі. Такія краіны, як Румынія, Балгарыя, Харватыя, Кіпр і Ірландыя хутка падпішуць пагадненне. Аднак ёсць краіны, якія не з'яўляюцца часткай ЕС, напрыклад, Нарвегія, Ісландыя, Швейцарыя і Ліхтэнштэйн, але ўваходзяць у шэнгенскую зону і выконваюць палітыку свабоднага перамяшчэння.

Што такое шэнгенская віза?

Шэнгенская віза, атрыманая ў любой краіне-члене шэнгенскай зоны, дае ўладальніку права свабоднага перамяшчэння па ўсіх краінах шэнгенскага пагаднення. Адносна краін-членаў Шэнгену і ЕС, а таксама краін-членаў Шэнгену і ЕАСГ, усё залежыць ад рэчаіснасці візы і перыяду абмежаванні.

Калі віза выдаецца, як доўга я магу знаходзіцца ў шэнгенскай зоне?

У адпаведнасці з выглядам візы, выдадзенай пэўным пасольствам/консульствам любой краіны шэнгенскага пагаднення, ёсць розныя абмежаванні, якія прымяняюцца да канкрэтнай візе ў залежнасці ад тыпу паездкі і іншых рэлевантных абставінаў. Аднак самы распаўсюджаны тып візы, што выдаецца падарожнікам, можа мець тэрмін дзеяння не больш за 90 дзён за кожныя шэсць месяцаў, пачынаючы з даты ўезду.

У якіх выпадках я магу падаць заяву на атрыманне шэнгенскай візы?

Кожны чалавек можа падаць заяву на атрыманне шэнгенскай візы, калі ён можа атрымаць усе неабходныя дакументы і мае фінансавыя сродкі, каб утрымліваць сябе падчас знаходжання ў Шэнгенскай зоне.

Які тып шэнгенскай візы мне патрэбен?

У залежнасці ад мэты/характару вашай паездкі, ёсць тры асноўных тыпу шэнгенскай візы, якія выдаюцца пэўным пасольствам/консульствам. Адзіная шэнгенская віза з'яўляецца дазволам адной з краін-членаў шэнгенскай зоны на праезд або знаходжанне на сваёй тэрыторыі пэўнай перыяд часу да 90 дзён кожныя шэсць месяцаў, пачынаючы з даты ўезду.

Гэты тып візы дазваляе ўладальніку ўехаць у краіну шэнгенскага пагаднення, якая выдала візу ці ў некаторых выпадках, згаданых у пэўных краінах шэнгенскага пагаднення пры падачы на візу.Нацыянальная віза катэгорыі выдаецца асобам, якім дазволена вучыцца, працаваць або пастаянна пражываць у адной з краін шэнгенскага пагаднення.
Што такое адзіная шэнгенская віза?

У адпаведнасці з мэтай паездкі адзіная шэнгенская віза прымяняецца да ўсіх катэгорый "A" і "C".

Катэгорыя "A" з'яўляецца транзітнай аэропортовой візу, якая дазваляе ўладальніку перамяшчацца па міжнароднай зоне аэрапорта краіны шэнгенскага пагаднення без ўезду ў краіну шэнгенскай зоны. Транзітная аэропортовая абавязковая віза для грамадзян, якія падарожнічаюць паміж краінамі – не членам шэнгенскага пагаднення з дапамогай перасадкі на самалёт

у аэрапорце краіны шэнгенскага пагаднення.Катэгорыя "C" з'яўляецца кароткатэрміновай візай, якая дазваляе ўладальніку пражываць у краіне шэнгенскага пагаднення пэўны перыяд часу, у залежнасці ад тэрміну дзеяння візы.

У чым складаецца розніца паміж транзітнай аэропортовой візай і транзітнай візай?

Транзітная аэропортовая віза дазваляе ўладальніку перамяшчацца па міжнароднай зоне аэрапорта краіны шэнгенскага пагаднення без ўезду ў краіну шэнгенскай зоны. Транзітная віза дазваляе ўладальніку перамяшчацца ў працягу 5 дзен праз некалькі краін шэнгенскага пагаднення на аўтамабілі, аўтобусе або самалёце па шляху ў краіны – не члены шэнгенскага пагаднення.

У чым складаецца розніца паміж аднаразовай і шматразовай шэнгенскай візай?

Аднаразовая віза дазваляе ўладальніку ўехаць у краіну Шэнгенскага пагаднення адзін раз на працягу пэўнага перыяду часу. Пасля выезду з краіны Шэнгенскага пагаднення, у якую вы заехалі, тэрмін дзеяння візы скончыцца, нават калі перыяд часу знаходжання ў краіне яшчэ не завершаны. Шматразовая віза дазваляе ўладальніку ўязджаць у краіну шэнгенскага пагаднення шмат разоў.
Што такое нацыянальная віза з абмежаваннем тэрыторыі дзеяння (LTV)

Нацыянальная віза з абмежаваннем тэрыторыі дзеяння дазваляе ўладальніку ўехаць у краіну шэнгенскага пагаднення, якая выдала візу ці ў некаторых выпадках, згаданых у пэўных краінах Шэнгенскага пагаднення пры падачы на візу. Акрамя гэтых краін шэнгенскага пагаднення, дадзеная віза несапраўдная ў любой іншай краіне шэнгенскага пагаднення.

Што такое нацыянальная віза?

Нацыянальная віза можа быць аднаразовай, выдадзенай асобам, якія павінны знаходзіцца ў краіне шэнгенскага пагаднення пэўны перыяд часу і з адзінай мэтай, пасля якой яны павінны вярнуцца ў сваю краіну. З іншага боку, шматразовая нацыянальная віза таксама выдаецца пэўным асобам. Яна дазваляе ўладальнікам ўязджаць і выязджаць з краіны шэнгенскага пагаднення па сваім жаданні і перамяшчацца па ўсёй шэнгенскай зоне без дадатковых абмежаванняў.

Ці можна падарожнічаць у некалькіх краінах Шэнгена адной з шэнгенскай візай?
Так, пасля атрымання візы, вы можаце падарожнічаць па шэнгенскай зоне да тых часоў, пакуль не скончыцца тэрмін дзеяння візы.

Як падаць заяву на атрыманне шэнгенскай візы?

Калі заяўнік хоча паехаць толькі ў адну краіну шэнгенскага пагаднення, ён павінен падаць заяву ў амбасаду/консульства адпаведнай краіны.

Для паездкі ў некалькі краінах Шэнгена, у якую амбасаду неабходна падаць заяву на атрыманне шэнгенскай візы?
Калі заяўнік плануе наведаць дзве або больш краін шэнгенскага пагаднення, то настойліва рэкамендуецца падаць заяву ў амбасаду/консульства краіны найбольшага часу знаходжання, якая называецца асноўным прызначэннем.
Якія крокі неабходна распачаць для атрымання шэнгенскай візы?

Кожны чалавек, які жадае атрымаць візу для наведвання краіны-члена шэнгенскага пагаднення павінен падаваць асабіста, сабраць усе неабходныя дакументы, выканаць правілы і палажэнні, дамовіцца аб сустрэчы загадзя. Чалавек, які хоча падаць на візу, абавязкова павінен мець сапраўдны пашпарт, выдадзены не менш за дзесяць гадоў таму і які мае паўгода да тэрміну заканчэння.
Якія дакументы патрэбныя для падачы заявы на атрыманне шэнгенскай візы?

Усе неабходныя дакументы можна знайсці тут!
Дзе можна атрымаць форму заявы на атрыманне шэнгенскай візы?

Форму заявы можна спампаваць на гэтай старонцы. Форма заявы мае адзін фармат па-за залежнасці ад краіны, у якую заяўнік падае заяву аб атрыманні візы.

Як запоўніць форму заявы на атрыманне шэнгенскай візы?
Форму заявы неабходна запоўніць ўручную або на друкаванай машынцы. Неабходна запоўніць усе слупкі. Калі заяўнік лічыць, што ёсць слупкі, якія не адпавядаюць яго/яе становішчу, неабходна запоўніць іх NA (няма адказу).

Я павінен асабіста падаць дакументы ў амбасаду/консульства?
Так. Пры падачы на візу вы павінны мець на ўвазе, што неабходна асабіста падаць патрабаваныя дакументы падчас прызначанай сустрэчы ў пасольстве/консульстве.
Я павінен прызначыць сустрэчу ў пасольстве/консульстве ці можна прыйсці ў любы час?

Гэта залежыць ад амбасады/ консульства, у якое вы падаеце дакументы. Звычайна патрабуецца загадзя прызначыць сустрэчу па тэлефоне/электроннай пошце. Для атрымання дакладнай інфармацыі заяўнік павінен звязацца з канкрэтным пасольствам/консульствам.

Што звычайна пытаюцца на інтэрв'ю для атрымання шэнгенскай візы?

Падчас інтэрв'ю вы павінны адказаць на пытанні аб вашым месцазнаходжанні, меркаваным падарожжы і іншыя падрабязнасці аб паездцы. Абавязкова адказвайце прама і правільна.

Колькі каштуе шэнгенская віза?

Пры падачы на візу ёсць абавязковы невозвращаемый візавы збор. Кошт візы была сінхранізавана ў краінах шэнгенскага пагаднення. Акрамя абавязковых дакументаў, пры падачы заявы на атрыманне шэнгенскай візы, у залежнасці ад тыпу візы, амбасада/консульства можа запатрабаваць некалькі дадатковых дакументаў.

Купляць авіябілет трэба да або пасля атрымання візы?

Пасля. Неабходна мець копію забраніравана зваротнага квітка на час паездкі. Не рэкамендуецца купляць білет да атрымання візы, калі няма такой неабходнасці.
Калі ёсць чалавек, які чакае мяне ў краіне шэнгенскага пагаднення, як гэта можна дакументальна даказаць у амбасадзе/консульстве?

Калі вы падаеце заяву на шэнгенскую візу ў гасцях у сяброў або сваякоў, якія жывуць у Шэнгенскай зоне ёсць некаторыя дадатковыя дакументы, якія неабходна прыкласці для таго, каб даказаць гэта, такія як:

Афіцыйнае запрашэнне ад сваяка/сябра, які жыве ў краіне шэнгенскага пагаднення.Калі заяўнік заяўляе, што ён (а) аплачвае ўсе выдаткі на паездку, то неабходна прадставіць доказ фінансавага статусу.

Калі сваяк/сябар аплачвае ўсе выдаткі заяўніка, кампетэнтныя органы выдаюць рэзідэнту краіны шэнгенскага пагаднення афіцыйны дакумент (у дадзеным выпадку сваяку/сябра) для падачы.Калі заяўнік будзе самастойна аплачваць усе выдаткі, досыць паказаць імя, адрас і копію пашпарта сваяка/сябра. Калі сваяк/сябар не з'яўляецца грамадзянінам краіны Шэнгенскага пагаднення, неабходна прыкласці копію віду на жыхарства.