Оформлення візи для виїзду в Тайланд

Прекрасним місцем для відпочинку та проживання вважаються курорти Таїланду. Тут можна провести не тільки зимові канікули, але і більш тривалий час. Якщо ваш приїзд на територію країни приватно, а не з пакетного туру, то виникає питання, яким повинно бути оформлення віз в Тайланд.



Для громадян Росії, які бажають оглянути визначні пам'ятки Таїланду терміном до 30 днів, оформлення візи не потрібно. Для приїзду з туристичними цілями достатньо заповнити англійською мовою міграційну карту. Потім при проходженні паспортного контролю отримати штамп у закордонному паспорті.

Якщо ж ваше перебування в Таїланді передбачає більш тривалий період, понад покладеного терміну, то для цього процедура оформлення документів трохи ускладнюється.

Існує кілька варіантів оформлення віз для відвідування країни:
штамп на 30 днів;
• туристична віза (одноразова) в Таїланд терміном до 3 місяців;
• туристична віза (дворазова) в Таїланд терміном до 6 місяців;
• навчальна віза;
• бізнес-віза;
• пенсійна віза.
Штамп на 30 днів ставитися в закордонний паспорт тільки при в'їзді в Таїланд. Тому, щоб залишитися в країні ще на місяць, туристу необхідно виїхати в сусідню країну і в'їхати в Таїланд ще раз. Такі поїздки називаються Віза-ранами і актуальні тільки для громадян Росії. Виїзд в сусідню країну набагато дешевше, ніж поїздка назад в Росію, тому більшість користується цим варіантом. Та й оформлення віз в Тайланд займає досить короткий час без труднощів. В деякі сусідні країни в'їзд і короткий час перебування не потребує оформлення візи. До того ж Віза-ран – це більш прийнятна процедура і прекрасна можливість побувати ще в одній країні.

Одноразова туристична віза в Таїланд дається на 2 місяці, а на третій – продовжується в Тайському посольстві, яке знаходиться в Москві. Ця процедура досить складна, тому вам буде зручніше продовжити візу ще на місяць в одній із сусідніх з Таїландом країні.

Дворазова туристична віза в Таїланд терміном на півроку передбачає також поїздки в сусідні країни кожні два місяці. Це дуже складна процедура. Перші два місяці можна проживати в Таїланді, потім виїхати, наприклад, у Камбоджі чи Лаос. Знову в'їхати в країну і проживати два місяці, після чого на один місяць продовжити візу в имигрейшен - офісі за 1900 бат.

Необов'язково вчитися у вузі Таїланду, можна просто займатися в мовній школі. У цьому разі оформлення візи полягає у видачі довідки для посольства при навчанні від 3 місяців. При навчанні виїжджати нікуди не потрібно і спокійно перебувати на території країни.

Якщо у вас є власний бізнес на території Таїланду або тайська компанія запросила вас офіційно на роботу – оформлення віз в Тайланд відбувається при наданні контракту в посольство країни. Пенсійна віза надається терміном на рік громадянам Росії старше 50 років, які мають у банку готівку понад 800 тис. бат.